torsdag 27 januari 2011

Älskar Dig!


Snart är vi i Thailand!

tisdag 25 januari 2011

Hårgodis

När vi ändå håller på att snacka så mycket om hår här på bloggen så kan jag väl berätta att jag var och köpte lite godis till håret idag efter jobbet. Min pärla Sara hade tipsat om Hårstylisterna på Hornsgatan som har 40% på alla deras hårprodukter. Annars brukar jag handla via lookfantastic som har fantastiska priser. Men idag köpte jag tex Kerastase oljan för 195kr som egentligen kostade 325kr där och på lookfantastic kostar den 260kr + frakt. Så man kan verkligen göra kap där just nu. Tyvärr hade inte Hårstylisterna mitt favvomärke Pureology, men fick med mig lite annat smått och gottgottgott. Har hunnit testa allting ikväll. Började med att använda några droppar av Kerastase ElixirKultime oljan som jag masserade in ordentligt i hårbotten. Brukar inte använda olja när jag masserar hårbotten annars men det var riktigt skönt, sen på slutet drog jag även ut det i längderna och väntade väl någon timma innan jag hoppade in i duschen. Schamponerade håret och satte i hårinpackningen från Kerastase som jag lät sitta 30min samtidigt som jag satt i duschen och mediterade. Så nice! Håret var underbart lent när jag sköljde ur inpackningen. Har haft en no using inpackning period och vilken skillnad det blir i jämförelse med vanligt balsam. Kramade ur vattnet från håret och drog i Tigi Bed Head Ego Boost i längderna. Åh, Vilken doft, som godis! Kommer helt klart bli beroende av denna rosa flaska med gyllene innehåll! Det doftar tom Bättre än när du kommer direkt från frisören. Eftersom jag inte kunde vänta innan jag kom hem testade jag även att dra i den i torrt hår och tycker väl egentligen inte att man ska säga något efter första användningen... men frissigheten var verkligen ett minne blott! Stefan sa tom att mitt hår var jättefint när jag klev innanför dörren :) Så om ni vill ha era exklusiva hårfavoriter till bättre pris kommer hårstylisterna ha 40% rea till slutet av denna månad.

söndag 23 januari 2011

Hårfärger genom åren


De här bilderna visar min egna hårfärg så nära som möjligt, vilket typ är den mörka delen av det ni ser på korten. Här mådde mitt hår kalas och var tjockt och härligt. Om jag ändå hade varit nöjd och fortsatt att bara lägga i slingor då och då.


Här var tider då jag var überblond. Älskade det då, men om man ändå hade vetat vilka konsekvenser den där blonderingssprayen skulle åstadkomma. VARNING! Använd aldrig blonderingsspray! Det bleker sönder ditt hår och du kan komma att bli av med det mesta. Tyvärr var fallet så för mig. Fy fan vad jag mådde dåligt den tiden. Trots att det kostar mer så är det verkligen värt att gå till en frisör som har koll på läget. Experimentera inte själv! Det var inte bara blonderingen som hade sönder mitt hår, utan även sånt som megaanvändning av hårfön, plattång och dålig kost mm. Var rädd om ditt hår! Det är något jag verkligen har lärt mig efter detta. Ät en varierad kost. Hur mycket produkter det än finns därute som säger att det ska göra underverk med ditt hår så finns det inget bättre än en hälsosam levnadsstil samt en nyttig och varierad kost för ditt hår. Det enda som fanns att göra var att klippa av det lilla hår som fanns kvar till en kort page och färga det mörkt. Det fick bli min räddning. Och så hemskt blev det ju faktiskt inte. Men saknade mitt längre hår väldigt fort.




Såhär blev det efter den behövliga klippningen och toningen. Men dum som jag var gick jag och avfärgade håret dagen efter hos en annan frisör då jag inte var nöjd med färgen och la i en ny mer Brun toning. Hur dum får man va! Jag tonade även håret själv sjukt ofta eftersom jag inte tyckte om utväxten som gjorde att jag såg flintis ut. Eftersom jag är ljusare i botten. Det förde med sig att mitt hår fortsatte vara i dåligt skick och växte nästan ingenting. Kunde jag inte bara ha fattat att mitt hår behövde vila från allt?

Nejdå, än tar det inte slut på dumheter.. för som jag sa så saknade jag mitt "långa" hår. Så i Thailand bestämde jag mig för att sätta i extansions. Det var underbart att ha långt hår igen. Men att jag aldrig lär mig. Det slet otroligt på mitt stackars hår som redan var i sämsta skick. Jag höll på att dö den dagen jag tog ut hårförlängningen. Jag visste att det skulle komma med mycket av mitt egna hår som fastnat i fästena eftersom man tappar ca 100 hårstrån per dag. Men det var HEMSKT! Det kom mängder med hår och trodde faktiskt inte jag skulle ha något kvar när jag var klar. Gråtandes körde jag i panik till apoteket och köpte tabletter som ska vara bra för håret. Hela bilresan satt jag och drog av stora tussar med hår som jag la på golvet i bilen. Såg ut som man borstat en hund. Tillslut vågade jag knappt röra mitt hår. Och första gången jag skulle duscha efter jag tagit ut dem, asså jag trodde jag skulle dö när jag kände hur mycket hår som gled ner för min rygg. Usch, mår så dåligt när jag tänker tillbaka.
Idag ser jag ut såhär, inget att ropa hej för. Men jag är lycklig för mitt hår mår bra och växer som bara den! Ca 10cm utväxt och det är svårt att säga vilken färg håret är i faktiskt. MEN nu för en gångs skull har jag äntligen lärt mig. Jag använder nästan aldrig hårfön och plattång, max 4 gånger per år. Har inte färgat håret på 1år. Har varit duktig och klippt mig vilket jag inte gjorde så ofta innan. Använder bra produkter för håret, lever hälsosamt och äter hellre för mycket än för lite. Håret behöver näring! En annan sak jag märkt är grymt för att håret ska växa är att massera hårbotten. Trodde det bara var en skröna, men jg masserare hårbotten nästan varje dag och jag Lovar att det verkligen får håret att skjuta i längder.


Så nu i julklapp av Stefan fick jag faktiskt hans bankomatkort och en text där det stod att jag fick en klippning och sligning/toning hos den bästa frisören. Så nu känner jag att det äntligen är dags att utnyttja presenten och jag satsar på att komma så nära min naturliga hårfärg som möjligt. Och dessa bilder kommer jag ta med mig och visa frisören. Vill inte ha lika blont som dessa hårfärger ovan, men något liknande. Det kanske tar ett tag innan jag når detta också. Ska kolla med frisören hur mycket vi kan göra utan att skada håret. Nu vill jag ha tips på de bästa frisörerna? Jag har funderat på Marre eller Bobby? Men det kanske finns någon annan som är grym? Är jättetacksam för fler alternativ!

Längtar...

fredag 21 januari 2011

Long time


Haha! Två vilsna 20åringar på Stureplan. Hittade den här bilden igår på pappas data. Det ser ut och känns som det här var en evighet sen. Men det är ju bara runt två år sen. Längtar till ikväll då jag ska träffa snyggingen! Det blir betydligt lugnare ikväll än hur det var den tiden vi umgicks iaf.

Tjejkväll

Hade riktigt trevligt med tjejerna igår. Det bjöds på god pastasallad med fetaost. Vi pratade om gamla minnen tills vi föll av stolen av skratt.

torsdag 20 januari 2011

Love Love Love my new bikini

Bikinisarna var urfina! Den vita som jag har på mig ovan älskar jag. Precis så en överdel ska se ut! Nu ska bara kroppen trimmas och lite färg på, sen är jag redo för beachen. Men eftersom jag kärat ner mig totalt i denna bikini måste jag väl köpa den i alla färger. Haha. Typiskt mig. Snart ska jag plocka upp Emm och sen åka vidare till Jojo. Puss hej, trevlig kväll!

Update

Men usch vad dålig jag är på att blogga. Fy på mig! Nu jobbar jag bara 13 dagar till innan det bär av till Thailand. Har en del att fixa innan, men det mesta är redan klart iom att vi flyttade ur lägenheten tidigare. Har tom packat resväskan redan. Fast den är alldeles för full för vad jag har tänkt att shoppa där nere. Ska gå igenom packningen både en och två gånger innan jag drar igen blixtlåset. Det bästa är ändå att påvägen hem får vi ha med oss 30kg bagage ist för det vanliga 20kg. Jippie! Ikväll ska jag käka middag hemma hos Jojo med Emm. Men först ska jag hem till föräldrarna på Värmdö och testa två nya bikinisar som har kommit med posten. Imorgon ska jag förhoppningsvis mysa med Sara heela kvällen. Vi har sjukt mycket att prata om och planera :D Ha det underbart! <3

tisdag 11 januari 2011

Flytt

Hela helgen har gått åt till städning, flytt och packning. Vi ska hyra ut lägenheten precis som förra året i tre månader. Skillnaden denna gång är bara att vi endast ska vara borta två månader. Stefans snälla far har lånat oss sin extra vindslägenhet i Solna. Så nu ska allt förutom stora möbler och köksgrejer bort ur vår lägenhet och lite inredning vill man ju flytta med till lägenheten i Solna så man får lite hemmakänsla. Men gu så jobbigt! Det finns ingen hiss i trapphuset vid Solna och sa jag att det var vindsvåning? Det hjälper inte heller att man har en kille som har ont i ryggen och knappt kan stå. Vi har Mycket kvar och ikväll ska vi vara utflyttade så det blir en helkväll med konkande och städning. Fy! Försov mig imorse, är trött och ser inte fram emot det om vi säger så.

tisdag 4 januari 2011

Thailand

Som jag skrev i ett inlägg för några dagar sen så har vi bokat en resa till Thailand. Yeyeye! Vi slår till på stort igen. Denna gång stannar vi två månader. Om jag längtar! Är så trött på kylan nu. Det ska bli helt underbart. Vi är lite kluvna över vart vi ska vara. Det står mellan Hua Hin, Phuket eller Koh Samui. Alla tre har en massa fördelar samt få nackdelar. Det kommer att bli ett svårt val. Vi vill gärna ha möjligheten att besöka Bangkok ofta och därför känner vi starkt för Hua Hin som inte alls är så lång bilfärd därifrån. Jag tror faktiskt att det lutar åt det och om det inte skulle vara bra i Hua Hin är det ju bara att åka vidare. Så står det alltså till. Den 12 februari lämnar Stefan och jag Sverige för Thailand i två månader. Längtar så galet mycket!

Jag längtar tills jag får sola, bada, ta vackra foton med kameran, lära mig surfa/kitesurfa?, massage, äta god och nyttig mat, spela strandtennis, träna, mer tid till plugget, shoppa, mysa med älsklingen framför fina solnedgångar, åka moppe och så mycket, mycket mer.

lördag 1 januari 2011

Nyårsafton





Hade en helt fantastisk nyårsafton. Vi var bjudna hem till Tina och Kim i Haninge och firade tillsammans med 22 andra personer. Trerättersmiddag med underbar mat. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi in till stan och äta kebab o gå på bio. Myspys lördag med andra ord. Kramar!