torsdag 28 januari 2010

Plugg

Nu sitter jag hemma i soffan och har precis tittat på en föreläsning med titeln: Företaget som aktör på marknaden. Det är ju fantastiskt hur tekniken utvecklas. Att jag kan plugga på distans ifrån Thailand och samtidigt ta del av helt otroliga föreläsningar. Föreläsningarna har hjälpt mig mycket och jag förstår mer av boken när jag läser den nu. Vi har fått vår första uppgift som går ut på att välja ut ett företag och skapa en marknadsplan kring en specifik produkt på en konsumentmarknad. Jag har inte valt något företag ännu, men jag har några tänkbara. Det vore såklart häftigast att ta ett företag härifrån Thailand. Men vi får se. Nu ska jag åka och möta upp Stefan i Chaweng och äta lunch. Bye bye

tisdag 26 januari 2010

Villa med egen Jacuzzi Pool

Det visade sig att Stefan hade en liten överraskning till mig igår. Vi skulle ju byta till en större lägenhet och det var sagt att vi skulle få bo i en lägenhet i en vecka innan vi bytte till den permanenta lägenheten. Men så hade det tydligen inte funnits någon lägenhet ledig. Personalen hade frågat Stefan om det gick bra att bo i en villa istället men för samma pris. Så nu i en vecka bor vi i en stor Villa med egen Pool. Jag älskar detta hotell. Om ni ska till Koh Samui så kan jag varmt rekomendera Baan Kao Hua Jook. Fint boende och bästa läget och personalen är verkligen så underbara! Ska gå och fixa mina naglar snart med en av tjejerna här. Saknar er alla där hemma. Puss och kram!

söndag 24 januari 2010

Koh Tao







Nu är vi tillbaka från Koh Tao. Vi har haft det underbart och tagit helt fantastiska bilder som ni kan se. Koh Tao är verkligen jättevackert och det var kul att se något nytt. Maten var lika god som vanligt. Men hotellet vi bodde på var ingen höjdare. Förutom personalen, dem var riktigt sköna! När vi kommer in i vårt rum ligger det två bamsestora handdukar på sängarna. Yes säger jag jätteglatt, - Titta Älskling! Vilka stora strandhanddukar de har här.. Lyx! Glada som vi var tog vi med oss de till stranden. När vi senare på dagen skulle hem och vila så märker vi att det inte finns något täcke. Vad sjutton, man ska ju använda handduken som täcke. Eftersom att vi hade en extrasäng så tog vi den stora handduken därifrån och delade. Sen hände det en till något läskigare sak. Efter middagen när vi gick tillbaka till rummet så var det kolsvart i badrummet. Jag hade tidigare sett att de stod en bunt med lampor så utan att tänka släckte jag lampknapparna, tog en pall och en ny lampa och skulle skruva i en ny. Stefan stod nedanför och höll i mig i ena min arm. Och precis när både jag och Stefan kom på att det här kanske inte var så smart, så går det en ordentlig stöt genom hela min arm, ut genom den andra, till Stefans arm och ner i hans ben. Det var så otäckt! Jag kastade lampan i golvet och hoppade ner från pallen som åkte i golvet. Jag började skratta och gråta samtidigt för att jag vart så rädd. Men känns inte som att det är vidare smart av personalen att ställa fram lampor överhuvudtaget. Det är ju som att säga varsågod! Jaja. Fast jag var nog lite för snabb där också. Nu är vi iaf hemma på Koh Samui igen och imorgon byter vi till ett större rum här på hotellet. Vi har bokat rum här fram till att vi åker till Bangkok igen innan vi far vidare hem till Sverige. Ikväll blir det bio. Kram kram.

lördag 23 januari 2010

Koh Tao

Nu är klockan runt 6 på morgonen här. Vi är uppe tidigt idag för att klockan 8 nu på morgonen så åker vi till Koh Tao. Det tar en halvtimma att åka dit med Speedboat. Sen stannar vi där över natten. Ska bli kul att se något nytt. Vi ses på Söndag kväll! Kram kram.

torsdag 21 januari 2010

Update

Hej på er! Hoppas att ni mår bra allihop där hemma. Vi mår bra och njuter så mycket det bara går av att vara här. Tidigt imorse åkte vi ner till Chaweng beach och gick hela stranden. Eller okej. Halvvägs tillbaka stannade jag också kom Stefan och hämtade mig med moppen när han själv gått hela stranden fram och tillbaka. Tog ungefär en timme tror jag. Det var skönt. Sen åkte vi hem fort, duschade och åkte tillbaka till stranden och gick och åt buffé på en restaurang som vi varit och ätit middag på några gånger. Jag har legat på stranden hela dagen idag medan Stefan har jobbat. Nu ska jag ta moppen och möta Stefan på Khaosan. Vi har blivit stammisar där. Blir nog Kyckling med röd Curry idag. Trevlig kväll!

tisdag 19 januari 2010

Mysig dag


Idag har vi haft en mysig dag tillsammans och nu känner jag mig helt frisk. Det var underbart att få komma tillbaka till Absolute Sanctuary och köra Yoga. Började med ett lätt pass. Bilderna(kommer fler, det var något galet med uppladdningen) ovan är från när vi var och åt lunch idag. Vi gick ner på stranden och hittade en fin restaurang. Som tur var så va även maten gryymt god. Kockarna på restaurangen har en matlagningskurs på Söndagar som jag tror att vi ska gå på. Nu ska jag sova, så godnatt!

Ny telefon


När förkylningen precis börjat gå över så kom en urinvägsinfektion som på posten imorse. Det har inte varit en nådig morgon om vi säger så. Men nu är det okej. Jag älskar Thailand för tusan. I Sverige hade det behövt en tid hos en läkare, träffa läkaren, ett recept och sen behövt svänga förbi apoteket för att hämta ut medicinen. Här åker man till apoteket på en gång, säger vad felet är och man kommer därifrån med hjälpande medicin med detsamma. Först hade jag tänkt att jag skulle äta antibiotika men så frågade kassörskan om jag inte ville att det skulle försvinna på en dag, med medicin som jag endast tar en gång. Självklart! Och det känns redan mycket bättre som sagt. Jag tycker om Thailand mer och mer hela tiden. Men självklart är Sverige fortfarande ett oslagbart land.

Igår så blev jag med ny mobil. Jag älskar att den var så billig och att den är så läcker. Jag kan ha båda mina sim-kort i den också så nu kan ni nå mig när ni vill på både det Svenska och det Thailändska numret. En ny svart bikini fick också åka med hem. På pricken en sån som jag målat upp i mitt huvud. Kan inte bli bättre. Om en timme när jag får äta mat igen så ska vi åka till Khaosan och Kaosa! Love, Malin.

söndag 17 januari 2010

Starbucks, Maknadsföring

Idag tog jag en liten tupplur mitt på dagen. När jag sen vaknade igen tog jag moppen till Starbucks i Chaweng och åt lunch samtidigt som jag pluggade Marknadsföring. Det fick bli en varm smörgås och en grymt god is-te citron. Jag måste erkänna att boken som är på engelska och ca 600 sidor är riktigt tung. Men jag känner mig exalterad och ska kämpa och klara av det här bra. Starbucks var ett superbt ställe att plugga på. Dit ska jag åka såfort jag känner mig omotiverad till att sätta mig och läsa. Nu ska vi åka och äta middag, magen längtar efter att få i sig lite föda. See you!

Reggae Pub

Hallå där! Igår såg jag ut som ovan. Ny klänning från Zara som jag fick av Stefan i julklapp. Jag har bästa pojkvännen! Visserligen hade jag pekat ut den innan vi skiljdes åt för att spana efter julklappar till varandra. Men det var ett bra köp! Vi gick ut en sväng igår och hade det trevligt. Vi var inte ut så jättelänge men vi hann med några barer och sen åkte vi till ett stort diskotek som heter Reggae Pub och ligger vid Chaweng Lake. Jag hade kul och jag somnade som en stock sen när vi kom hem. Jag är fortfarande lite snorig och hängig men det blir bättre och bättre för varje dag.

fredag 15 januari 2010

Rastlös och sjuker

Vad jag är rastlös då. Det är inget kul att ligga inomhus när solen skiner där ute. Var precis vid Tesco med Stefan och köpte en ny bok till mig. Min andra har jag vägrat läsa ut för att den är så bra och för att jag inte haft någon annan att börja på. Så snart ska jag läsa de sista sidorna ur boken som heter Lyckans hjul av Kajsa Ingemarsson. Men jag har ingen lust att läsa just nu. Vill ut och göra något. Stefan är och springer på stranden. Jag har ju en egen moppe så jag kan ju åka iväg. Mamma och Pappa, jag kör jätteförsiktigt, så ni behöver inte vara oroliga! Kanske kan jag åka till Tesco och kika lite bland alla butiker. Men känns dock onödigt med tanke på min förkylning. Vill inte att den ska hålla i sig länge och då är det bästa att vila och bara vara inomhus. Haha vilka problem man har. Ojojoj. Jag tar och läser ut min bok nu så får jag vänta med att gå ut tills solen gått ner och vi ska äta middag. Hoppas att alla ni där hemma mår bra och njuter av vintern.

Morning

Nu ligger jag här i sängen igen. Jag är inte frisk än. Har ingen feber, så det är skönt. Stefan åkte precis iväg för att gå på Hot Yoga. I helgen blir det nog inte att åka iväg någonstans. Det ser ut som att det ska bli dåligt väder så vi tar det någon annan helg. Istället tänkte vi försöka gå ut i helgen. Vi är så tråkiga och går och lägger oss vid 10 på kvällarna. Eller tråkiga och tråkiga, vi är trötta för att vi gör så otroligt mycket på dagarna. Vilket är jättebra. Men om jag blir frisk till imorgon så ska vi försöka hålla ut till 12 och gå ut och dansa loss. Nu blev jag jättetrött igen så ska försöka att sova lite till, det borde hjälpa min förkylning att försvinna. Vi hörs snart igen.

torsdag 14 januari 2010

Good night

Nu ligger jag här själv i vår stora säng, klockan är 22.30 och jag är genomförkyld. Stefan har precis varit här och lämnat febernedsättande och nässpray. När han sen precis satt sig tillrätta i sängen med datorn i knät så nös han en gång och for då upp i sängen lika fort och åkte iväg igen. Hoppas inte har blir sjuk nu också. Han ska titta på turer till Koh Tao eller Koh Phangan på lör. Ska bli trevligt med en liten utflykt. Det är verkligen på tiden. Idag har vi varit på två Yogapass, Detox och Yin. Jag älskar verkligen Yin yoga. Det är en lugn och meditativ form av Yoga och man stannar länge i samma position. I like! Imorgon om jag hinner bli frisk, vilket jag har sagt till mig själv att jag ska va, så ska vi köra Hot Yoga för första gången. Det är ett 90min pass i ett rum som är uppvärmt till 38 graders värme. Det hjälper till kroppen att svetta ut gifter. Kan bara tänka mig hur skönt det måste kännas efteråt. Nu ska jag försöka sova. Godnatt!

söndag 10 januari 2010

Snabb uppdatering


Här kan ni hänga med oss när vi åker moppe från Chaweng till våran lägenhet vid Chaweng Lake. Nu ska vi åka och storhandla på Tesco Lotus igen. Kramar från oss båda.

torsdag 7 januari 2010

Massage

Idag har vi gömt oss inomhus hela morgonen. Det spöregnar nämligen här. Men såfort det blir uppehåll så ska vi ta ena moppen och åka och få massage. Tror bestämt att det blir Oil Massage idag. Ska bli himla skönt. Igår hade vi en mysig kväll ute. Vi gick till en restaurang vid stranden och var helt ensamma där. Vi tog en drink och åt en god efterätt. Till det fick vi ett helt eget framträdande av en grym thailändsk sångare och sångerska. Vi fick önska två låtar var och sen sjöng de två själva. Stefan önskade You are so beautiful to me, jag önskade Titanic låten av Celine Dion. Efter de låtarna började de sjunga på en svensk klassiker, Sommartiden Hej Hej! Vi vart helt paffa, men sjöng självklart med högt. Sen kom även en annan svensk låt som alla känner igen, Leende guldbruna ögon... Nä nu ska vi åka, solen börjar titta fram. Kram kram!

tisdag 5 januari 2010

Chaweng, Lamai, Yoga, Tesco Lotus


Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna. Idag gick vi upp tidigt och åkte ner till Chaweng Beach för att träna. Jag sprang medan Stefan gjorde situps och styrketränade. Trots att det var otroligt jobbigt när jag sprang så kändes det fantastiskt efteråt när jag fick slänga mig i det lagom kalla vattnet. Vi satte oss på moppen igen och åkte hem för att äta frukost. Efter det fixade vi oss och åkte till Lamai Beach och la oss på stranden. Vi var nog lite för länge i solen idag för jag fick världens huvudvärk och brände mig lite på baksidan av låren. Vi åt lunch på vårat favvoställe i Lamai, Samui Spa Resort och efter det åkte vi till Yogan. Idag gick vi på Reconstructive Yoga, vilket betyder att man använder sig av olika redskap som rep eller klossar. Det är roligt när man kan variera mellan de olika yoga klasserna. Och vi känner båda två att vi hänger med samt klarar mer och mer för varje gång vi är där. När vi var klara där åkte vi till Tesco Lotus, ett stort köpcentrum med bla bio och åt middag. Där i disken stötte vi på Harrysson som är vår andra Yoga instruktör. Jag åt Red Curry Chicken och Stefan åt Fried Ries with Chicken. Sen passade vi på och storhandlade lite, vi fick me oss flingor, yoghurt, mjölk, frukt, is te och lite annat. Påvägen tillbaka öppnade himlen upp sig och ner kom regnet, alla åkte in till sidan och gömde sig under tak, men inte jag och stefan, vi hade inte så långt hem så vi fortsatte. Det va så härligt! Älskar när det regnar. Hemma tappade vi upp ett varmt bad och hoppade i tillsammans, sen har vi haft ett roligt samtal med Michel på Skype och nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Stefan. Ännu en bra dag i paradiset. Jag hoppas att alla har det bra där hemma i snön. Har hört att ni har jättekallt. -15? Brrrr, hoppas ni inte förfryser. Om ni vill och kan så se till att ta ett avbrott för att komma och hälsa på oss här i värmen. Sov gott så hörs vi snart igen. // Malin

lördag 2 januari 2010

Love Kitchen

Nu testar jag på planerat inlägg. Alltså har jag skrivit detta långt innan ni kan se det. Måste bara nämna att maten här är underbar. Första gången jag åkte till Thailand var jag lite orolig över vad jag skulle kunna äta. Jag var så liten i maten då. Åt typ bara pizza och pasta och vägrade att prova på nya rätter. Nästan. Men så kom jag hit och kunde pusta ut då jag fick se att de hade precis all mat som vi hade hemma. Fast jag var endå modig och testade lite thaimat och jag älskade det från första stund. Röd Curry med kyckling är en favorit. Sen jag träffade Stefan har jag vågat prova på mycket nya olika sorters maträtter vilket jag är otroligt glad för. Tror iofs inte att det var för att jag träffade honom utan det var helt enkelt rätt i tiden. Vad jag har gått misste om mycket alla dessa år. Ett tex är Kebab, som jag verkligen Vägrat prova på innan, men gjorde det med Stefan i Kista galleria och det är klart min favoriträtt nu. Så nu vågar jag faktiskt prova på det mesta och är väldigt glad för det. En favoritrestaurang här på ön är definitivt det nyttiga Spa Samui Resort i Lamai. Korten ovan har jag tagit därifrån. Men även Khaosan här i Chaweng har supergod mat. Vi ska också prova på Love Kitchen som är på vårt Yoga resort, som verkar vara just lovely!

Magical

Dagarna och kvällarna är helt magiska här. Man får nypa sig i armen då och då så man verkligen inte glömmer bort hur bra man faktiskt har det. Och så man inte glömmer bort att njuta varenda sekund av den här tiden. För den varar inte föralltid. Imorse klockan 8 var vi på Meditation en halvtimma och sen gick vi på Detox Yoga i en timma. Det var den enklaste Yogan vi hittills har testat på. En bra start på dagen. Idag har det regnat lite, men nu är solen tillbaka igen. Vet inte riktigt vad vi ska göra idag.

Vacker

Den här bilden tog Stefan för några dagar sen när vi satt och åt. Tycker den är helt fantastisk. Det är Big Buddha ni ser som är upplyst på bilden, alltså öns största Buddha.

fredag 1 januari 2010

Nyår!

Gott nytt år! Glömde ju att skriva det igår såg jag nu. Jag hade en urtrevlig kväll igår. När jag gjorde mig iordning åkte Stefan runt och letade efter ett middagsställe till oss. Sen kom han tillbaka och hämtade mig också åkte vi till Zicos. Där var det en massiv buffé som var uppdukad med allt man kan tänka sig. Sen gick de runt personal bland borden med olika sorters kött som de serverade en om man ville ha. Där fick vi en cool paryhatt som passade perfekt till min glittriga klänning. Efter middagen gick vi ner på stranden och där kryllade det med folk. Vid tolv slaget kändes det som att vi var mitt i ett krig. Så fruktansvärt mycket fyrverkerier som åkte åt Alla håll! Men vi sprang undan och klarade oss från att bli nerskjutna, fick bara lite krut på oss. När vi fick nog av det så gick vi upp mot gatan och hamnade på en klubb. Där dansade vi loss tills vi fick nog och åkte hem. Jag hade en jättemysig nyårsafton och middagen var helt klart det bästa!! Både jag och Stefan har bränt oss lite så vi ska hålla oss ifrån solen idag. Vi hörs senare! Kram.